Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمالی با اشاره به اینکه بیش از ۹۸ درصد اوراق قضایی در شعبه نهم دادیاری آن دادسرا به صورت الکترونیکی ابلاغ می شود؛ از همه شهروندان خواست پس از رسیدن به سن قانونی در سامانه ثنا ثبت نام کنند تا از مزایای متعدد آن بهره مند شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، فرزاد جمالی، معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای منطقه رسالت با تشریح اهمیت دادرسی الکترونیک و الزامات سند تحول قضایی و آیین دادرسی کیفری در این خصوص، افزود: شعبه نهم دادیاری دادسرای ناحیه ۴ تهران با ابلاغ بیش از ۹۸ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیک، در برخی از ماهها بالاترین آمار صدور ابلاغ الکترونیکی در دادگستری کل استان تهران را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته جمالی، درآبان‌ماه سال جاری ۱۰۰ درصد اورق قضایی در این شعبه به صورت الکترونیک ابلاغ شده است.

سرپرست دادسرای ناحیه ۴ تهران با تقدیر از عملکرد علی حسین مهدیان، دادیار شعبه نهم دادیاری دادسرای رسالت و قاضی نمونه در ترویج دادرسی الکترونیک، اظهار داشت: با نظارت ایشان و همکاران دفتر شعبه در بدو ارجاع پرونده ها، وضعیت طرفین دعوا از حیث داشتن حساب کاربری ثنا کنترل می شود و مراجعان حضوری در صورت نداشتن حساب، نسبت به ثبت نام در سامانه ثنا ارشاد می شوند.

معاون دادستان تهران با اشاره به اینکه در بسیاری موارد به علت وارد نشدن اطلاعات حساب کاربری ثنا در سیستم ابلاغ الکترونیک و ارسال اوراق کاغذی، اطاله دادرسی ایجاد می شود؛ اضافه کرد: برای رفع این مشکل دسترسی به کد ملی شخص ضروری است و سعی شده ازطریق محتویات پرونده و یا سؤال از اشخاص به کد ملی دسترسی حاصل شود.

سرپرست دادسرای منطقه رسالت تهران ادامه داد: در صورت عدم حضور شخص، با توجه اطلاعات موجود در سامانه‌های در دسترس مقام قضایی مانند ثبت‌احوال، پایگاه محکومین و امثالهم و نیز اطلاعات منعکس در پرونده مانند شماره تلفن به کد ملی شخص دسترسی پیدا می‌کنند.

جمالی افزود: حتی گاهی با حضور شاکی، از طریق تصویر اشخاص با مشابهت اسمی در سیستم ثبت‌ احوال جهت شناسایی شخص اقدام و در نهایت با به دست آوردن شماره ملی (با توجه به داشتن حساب کاربری ثنای بسیاری از اشخاص)، ابلاغ به‌ صورت الکترونیک صادر می شود.

معاون دادستان تهران در تشریح شیوه‌ های استفاده شده برای صدور حداکثری ابلاغ الکترونیک، افزود: سومین راهکار این بوده که مراجعین حضوری شعبه (ازجمله مطلعین، شهود، کفیل، وثیقه‌گذار و ...) در بدو امر توسط همکاران دفتر به ثبت‌نام در سامانه ثنا ارشاد شده ‌اند و چهارم اینکه با استفاده از استعلام سوابق اشخاص در سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی، با توجه به تشابه اسمی و تشابه آدرس اقامتگاه پس از دستیابی به اطلاعات هویتی فرد، حساب کاربری ثنای ایشان شناسایی و ابلاغ صورت ‌گرفته و سعی شده تا نهایت استفاده از ابلاغ الکترونیک انجام گیرد.

سرپرست دادسرای ناحیه ۴ در ادامه با ارائه توضیحاتی درباره مزایای ابلاغ الکترونیک و استفاده از حساب کاربری ثنا در رسیدگی های قضایی اظهار داشت: ابلاغ از طریق سنتی و کاغذی، باعث اتلاف وقت و هزینه و نیروی انسانی و گاهی ایجاد مزاحمت برای اشخاص دیگر و عدم رعایت شئون افراد و اصل محرمانگی می شود؛ اما ابلاغ الکترونیک نه تنها این معایب را ندارد، بلکه محاسن زیادی دارد، ازجمله کاهش اطاله دادرسی، سهولت دسترسی ارباب رجوع به روند رسیدگی و عدم نیاز به مراجعه حضوری افراد جهت پیگیری پرونده که خود باعث کاهش ترددها و صرفه‌جویی در وقت و هزینه و ده‌ها مزایای دیگر است.

وی همچنین به مزیت ویژه صدور ابلاغ الکترونیکی در شرایط پاندمی کرونا اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین مزایای دادرسی الکترونیک و داشتن حساب کاربری ثنا به‌ویژه در ایام کرونا کاهش رفت و آمدها و تجمع‌ها است و حتی مأمورین ابلاغ اوراق قضایی نیز تماس کمتری با مردم خواهند داشت که خود در پیشگیری از شیوع بیماری، مؤثر است.

معاون دادستان تهران با اشاره به لزوم فرهنگ سازی برای افزایش اقبال مردم به افتتاح حساب کاربری ثنا تصریح کرد: متأسفانه برخی از هم‌وطنان گرامی، داشتن سابقه در ثنا را همسنگ داشتن سابقه کیفری دانسته و تمایلی به ثبت‌نام ندارند. با این حال، در شعبه نه دادسرای رسالت سعی شده این دید غلط از ذهن ارباب رجوع پاک شود و نه‌تنها شخص، بلکه اطرافیان ایشان نیز جهت ثبت‌نام در سامانه ثنا تشویق شوند.

سرپرست دادسرای رسالت با بیان این که بسیاری از مواقع شخص به علت نداشتن حساب ثنا، محکومیت غیابی می گیرد و در واخواهی و شکستن رأی با مشکل مواجه می‌شود؛ اظهار داشت: برخی از افراد سودجو، عامدانه آدرس‌های غیرقابل ابلاغ از طرف دعوای خود ارائه می‌دهند تا پرونده را یک‌طرفه جلو برده و رأی محکومیت غیابی دریافت‌ کنند، در حالی که اگر شخص، در سامانه ثنا ثبت‌نام کرده باشد، می‌تواند از طرح دعوی علیه خود مطلع شده و دفاع مناسب خود را ارائه نماید.

جمالی در پایان به همه هموطنان واجد شرایط سنی مسئولیت قانونی توصیه کرد با ثبت نام در سامانه ثنا از مزایا و محاسن دادرسی الکترونیک بهره مند و نسبت به معضلات و مشکلات ناشی از عدم ثبت نام در این سامانه ایمن گردند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دادستان قوه قضائیه قوه قضاییه ثبت نام در سامانه ثنا معاون دادستان تهران داشتن حساب کاربری دادرسی الکترونیک ابلاغ الکترونیک حساب کاربری ثنا صورت الکترونیک سرپرست دادسرای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد

 

 

 

 

دادستان کرمان تأکید کرد: نقطه آغاز فرایند دادرسی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کلید زده می‌شود و مدیران این دفاتر باید نارسایی‌های موجود در ارائه خدمت به مراجعان را برطرف  کنند. 

دادستان کرمان در نشست تخصصی با مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی که به منظور هم‌اندیشی و ارائه راهکار‌های مفید و سازنده در حوزه خدمات قضایی و بررسی مسائل و مشکلات آن و با حضور معاونین دادستانی و معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از اینکه بسیاری از مدیران دفاتر خدمات الکترونیک در سطح استان از دانش حقوقی و تجربه کاری مرتبط برخوردارند، ایرادات و نواقص موجود را متذکر و پیشنهادات و راهکار‌های رفع آنها را بیان کرد. 

مهدی بخشی با تأکید بر اینکه اولین مواجهه مردم با دستگاه قضایی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می شود و نظارت بر طرح دعاوی صحیح ضرورت دارد گفت: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید تلاش کنند با انجام صحیح وظایف خود در کاهش مراجعه مردم به دستگاه قضا و همچنین سرعت بخشیدن به رسیدگی پرونده‌ها و صرفه‌جویی در زمان نقش سازنده‌ای داشته باشند. 

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان تصریح کرد: با توجه به رویکرد قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی و الکترونیکی شدن اقدامات و فرایندها، لذا نقش مهم و اثرگذار دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بیش از پیش احساس می‌شود لذا تمام تلاش خود را جهت انجام بدون نقص تمامی مراحل قضایی از آغاز تشکیل پرونده گرفته تا رسیدگی‌های قضایی، ارسال مکاتبات و لوایح اصحاب پرونده  را به کار گیرند. 

 

این مقام عالی قضایی در استان افزود: در برخی موارد گزارش می‌شود در فرایند اقدامات این دفاتر به دلیل عدم اشراف کافی شخص کاربر، نواقصی شکل می‌گیرد وسبب تاخیر و بروز اطاله در امورات مراجعان می‌گردد که تأکید می‌شود منشأ شکل‌گیری این نواقص و اشکالات شناسایی و رفع شوند. 

وی توجه مدیران و کاربران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به صلاحیت مراجع در ارسال پرونده‌ها و تلاش برای ایجاد صلح و سازش میان اصحاب دعوی را مهم برشمرد و اظهار کرد: از آنجا که مدیران این دفاتر ابلاغ "صلح یاری" دارند می‌توانند از این ظرفیت جهت اصلاح ذات البین اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان از تماس تلفنی با هنیه درباره پذیرش آتش‌بس خبر داد
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد
  • بازدید دادستان تهران از دادسرای ناحیه ۳۸
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • قلع و قمع 12 فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی